De voordelen van kunstgras

 

Een nieuw tuinontwerp vraagt om vele keuzes, zo ook een belangrijke keuze over gras. Gras in een tuin geeft altijd een vriendelijke uitstaling maar vergt een hoop onderhoud. Kunstgras kent vele voordelen ten opzichte van echt gras. In deze blog delen wij de 5 belangrijkste voordelen met jou.

 • Nooit meer te maaien
  Een van de grootste voordelen van kunstgras zit toch wel in het onderhoud. Wie een mooi echt grasgazon wil moet dit in het voor en najaar minimaal 1 keer per week maaien en in de periode van mei tot en met augustus zelfs 2 keer per week. Gemiddeld komt dit neer op zo’n 30 maaibeurten per jaar. Door het nemen van kunstgras bespaar je jezelf zo’n 30 maaibeurten per jaar.
 • Bespaart waterkosten in de zomer
  Naast het maaien is het besproeien van het gras erg belangrijk om het gras mooi groen te houden, zeker in de zomer. Aangeraden wordt dan ook 1 keer in de week goed te sproeien. Maar wat is goed sproeien? En hoeveel water heeft het gras nodig. Wanneer we een berekening maken met de gemiddelde temperatuur in de zomer, de verdamping van het water en het oppervlak wordt aangeraden het gras 1 keer per week zo’n 4 tot 5 uur te sproeien. Wanneer je hiervoor een zwenksproeier gebruikt, verbruik je hiermee zo’n 5000 liter water. Een sproeibeurt kost je dus zo’n €7.- per keer. Gemiddeld bespaar je door kunstgras aan te leggen alleen in de zomermaanden al zo’n €100 aan water.
 • Lange levensduur
  Wanneer je het kunstgras jaarlijks goed onderhoudt door het af en toe schoon te maken, de bladeren te verwijderen, het mos te verwijderen en het instrooizand aan te vullen verleng je de levensduur van het kunstgras. Zo gaat kunstgras gemiddeld 20 jaar mee daarmee is het erg milieuvriendelijk. En tel daar de €100,- aan waterkosten gedurende 20 jaar eens bij op. Alleen aan water bespaar je over 20 jaar al zo’n €2000,- Daarmee heb je en groot deel van de investering in het kunstgras al terugverdiend.
 • Geen allergieprobleem
  We horen het wel vaker een graspollenallergie of hooikoorts. Wie hier last van heeft, heeft in de maanden mei tot en met juli vervelende klachten. De meest voorkomende klachten zijn irritatie aan de ogen en neus. Wil je wel gras in de tuin maar heb je last van deze allergie, dan is kunstgras daar natuurlijk een ideale oplossing voor. Toch de voordelen van gras maar geen allergieprobleem.
 • Geschikt voor iedere ondergrond
  Wil je mooi kunstgras dan is niet alleen het onderhoud van belang maar ook hoe het gelegd wordt. De ondergrond vormt de fundering van de kwaliteit van het gras. Zo moet daarvoor een nieuwe laag aarde van minimaal 10 cm gelegd worden en moet de PH waarde van de grond juist zijn. Het kunstgras kan op iedere ondergrond gelegd worden. Geen gedoe met ph waardes of zakken grond.
info@tuinideaal-kunstgras.nl 0683707581 0683707581

 

Stalenbox

Vraag een gratis stalenbox aan!

logo tuinideaal kunsgras
winkelmand 0 (0) - 0,00
Bedrijfsgegevens:
Sweelinckstraat 16
7554TX Haaksbergen
icon-facebook icon-instagram