De meest aan ons gestelde vragen

Hieronder vind je de meest aan ons gestelde vragen over kunstgras aan Tuin-ideaal.

Hoe kan ik kunstgras onderhouden?
Het grote voordeel van kunstgras is natuurlijk het onderhoudsvrije karakter. Met deze tips geniet je nog langer:

 • Laat bladeren niet weken lang op je kunstgras liggen, veeg of blaas het eraf om ervoor te zorgen dat het regenwater dorre bladeren niet tussen de grassprieten gaat zitten.
 • Borstel af en toe met een harde bezem het gras omhoog. Doe dit naar eigen inzicht qua timing en borstel tegen de richting van de grassprieten in. Hierdoor gaat je gras weer mooi omhoog staan en oogt het weer als nieuw.

Is kunstgras brandbaar?
Kunstgras brand niet maar smelt langzaam. Door gebruik te maken van invulzand/strooizand zorg je voor een flinke brandvertragende werking en kun je optimaal genieten van een veilige kunstgrasmat.

Is kunstgras duurzaam?
Landscaping kunstgras is duurzaam en kan zelfs redelijk intensief belast worden. Gebruik voor (zeer) intensief thuisgebruik (bijvoorbeeld kinderen of honden) instrooizand om genoeg stevigheid te bieden. Voor sport- en speltoepassingen adviseren wij Zacht Kunstgras. Dit is voor regelmatig een potje voetbal of bijvoorbeeld rond de trampoline perfect geschikt.

Is kunstgras waterdoorlatend?
Ja, kunstgras is waterdoorlatend. Al onze kunstgrassen  zijn voorzien van kleine gaatjes in de rug. Water loopt daardoor makkelijk door het gras naar de ondergrond (c.a. 60 liter water per minuut per m2)

In een tuin wordt het water dan makkelijk in de bodem opgenomen. Op andere kunstgras ondergrond zoals bitumen, beton, tegels en hout kun je eventueel drainagematten gebruiken. Vaak liggen dakterras en balkons echter onder afschot waardoor het water van zichzelf al makkelijk afgevoerd kan worden.

Kan kunstgras op het balkon?
Ja, perfect zelfs! Kunstgras op je balkon geeft je huis binnen een handomdraai een mooie frisse uitstraling. Als de wind er veel op staat is het handig om het wel vast te plakken met dubbelzijdig tape of door er zware voorwerpen op te plaatsen.

Kan kunstgras op het dak?
Jazeker! Net als op een balkon zorg je direct voor een mooie nieuwe buitenruimte om heerlijk buiten te zitten. Zorg wel even dat het goed blijft liggen met sterke dubbelzijdige tape, lijm of kit.

Kan kunstgras op tegels gelegd worden?
Ja, het voordeel van kunstgras op tegels is dat het snel gebeurd is en dat de tegels vaak een natuurlijk drainerend effect hebben en water dus makkelijk wegloopt. Door het kunstgras zelf loopt water makkelijk weg (c.a. 60 liter per minuut).

Kan kunstgras tegen hondenurine?
Ja, en indien je een huisdier hebt, adviseren wij om af en toe het kunstgras te besproeien met water om urine makkelijk weg te laten lopen. Kleurverloop zou mogelijk op kunnen treden op enkele kunstgrassen. Door af en toe te sproeien voorkom je dit.

Kunstgras schoonmaken, hoe doe ik dat?
Kunstgras maak je eenvoudig schoon met water en door regelmatig troep, speelgoed en bladeren te verwijderen behoudt de mat zijn kwaliteit gedurende 10-15 jaar moeiteloos.

Let op: gebruik geen hogedrukspuit, de kracht van het water kan een gat veroorzaken.

Waar kan ik kunstgras kopen?
Kunstgras kun je eenvoudig bij ons online te bekijken en vervolgens te kopen. Onze handige rekentool rekent alles voor je uit en we garanderen een veilige online betaalomgeving.

Waar kan ik kunstgras leggen?
Kunstgras kun je bijna overal leggen. Veel mensen kiezen kunstgras voor de tuin omdat gras er slecht groeit of omdat ze geen zin in onderhoud hebben. Naast kunstgras in de tuin kun je kunstgras ook gebruiken voor

 • een balkon of dakterras
 • voor op een evenement
 • voor een sportveld (niet ons landscaping gras)
 • onder speeltoestellen
 • rondom een zwembad
 • op je boot
 • op de camping
 • in je huis
 • op je kantoor

Wat kost kunstgras?
Top kwaliteit kunstgras kun je bij ons al kopen vanaf € 27,95 per vierkante meter. Per vierkante meter komt er gemiddeld 7 – 10 euro bij als je alle accessoires aan zou schaffen (niet verplicht). Denk hierbij aan drukverdeeldoek, kunstgras pennen, tape en invulzand. Je bent al van alle materialen voorzien vanaf ongeveer 35 euro per vierkante meter.

Wat zijn de nadelen van kunstgras?
Als we een nadeel moeten noemen dan is het dat kunstgras in de aanschaf duurder is dan gewoon gras maar daartegenover staan vele voordelen zoals nooit meer maaien en onkruid wieden, altijd een mooi groen gazon en dat 10-15 jaar lang. Kunstgras kies je voor het eindeloze gemak dat het met zich meebrengt. Een ander nadeel is dat het warm wordt in de zon, dit is echter heel eenvoudig op te lossen, door te zorgen voor schaduw. Plaats bijvoorbeeld een zwenkbare parasol vervolgens blijft het aangenaam qua temperatuur.

Wat zijn de verzendkosten?
De kosten voor verzending binnen Nederland bedragen € 50,- voor bestellingen tot aan € 500,-. Boven de € 500,- is verzending gratis. Voor België geldt dat de verzendkosten altijd € 75,- zijn. Meer over verzending, de levertijd en verzendmethoden vind je op onze pagina over verzending en verzendkosten.

Wat zijn de voordelen van kunstgras?
Kies je voor kunstgras, dan geniet je direct van onder andere de volgende voordelen:

 • Onderhoudsvrij gras
 • Duurzaam (10-15 jaar) en milieuvriendelijk
 • Kleurvast en UV bestendig
 • Heerlijk zacht
 • Geen onkruid
 • Altijd een prachtige grasmat

Wat is jullie meest verkochte kunstgras?

Het beste kunstgras is ons meest verkochte kunstgras. Daarna kiezen de meeste klanten voor het mooiste kunstgras.

Meer vragen?
Stuur ons een mail op info@tuinideaal-kunstgras.nl of whatsapp ons.

Veelgestelde vragen

Kun je kunstgras zelf leggen?

Zeker kan dat! Op kunstgras zelf leggen staat in een stappenplan uitgebreid beschreven hoe je eenvoudig zelf kunstgras kunt leggen. Hierbij worden de nodige tips gegeven.
Om het extra makkelijk te maken, wordt bij het bestellen van het kunstgras in de calculator weergegeven welke accessoires er allemaal nodig zijn.
Zelf leggen levert een flinke besparing op. Laten leggen kost al snel €35/m2.

Wordt kunstgras warm in de zon?

Een veelgehoord argument tegen kunstgras is, dat het warm wordt in de zon. Dit klopt. Echter is het wel zo, dat als er voor schaduw op het kunstgras wordt gezorgd, het niet meer heet aanvoelt.
Zorg dus voor wat schaduw op warme dagen, dan is kunstgras de perfecte keuze voor een altijd strak en groen gazon, waar heerlijk op gespeeld kan worden.

Hoe lang gaat kunstgras mee?

Kunstgras heeft over het algemeen een behoorlijk lange levensduur. Het kan jarenlang meegaan, zonder dat het zal verkleuren door zonlicht. Veel factoren spelen echter een rol bij de duurzaamheid en hoe lang je kunt genieten van je kunstgras.

Ten eerste is de kwaliteit van het kunstgras zelf van groot belang. Hoogwaardig kunstgras gaat doorgaans langer mee dan goedkoop geproduceerd gras. Het materiaal, de vezels en de backing kunnen allemaal invloed hebben op de duurzaamheid. Daarom is het belangrijk om te investeren in goede kwaliteit kunstgras. Het kunstgras van Tuin ideaal wordt geproduceerd in Nederland met hoogwaardige garens in een moderne fabriek, dit staat garant voor top kwaliteit.

Daarnaast speelt ook het gebruik en onderhoud van het kunstgazon een rol bij de levensduur ervan. Als je het gras intensief gebruikt, zoals bij veel sportactiviteiten, kan dit sneller slijtage veroorzaken. Regelmatig onderhoud, zoals borstelen of stofzuigen, kan helpen om vuil en andere verontreinigingen te verwijderen en zo de levensduur te verlengen.

Verder zijn weersomstandigheden ook van invloed op hoe lang kunstgras meegaat. Extreme hitte of vorst kan nadelige effecten hebben op kunstgras. Nederland heeft een prima klimaat voor kunstgras. Er is hier geen sprake van extreme langdurige koude of warme perioden. Het is dan ook niet voor niets dat er verschil in UV garantie door garenproducenten wordt gemaakt. De UV garantie is namelijk als volgt, 8 jaar ten noorden van en 5 jaar ten zuiden van Parijs. Waar wij niet achter staan zijn aanbieders die 25 jaar garantie geven. Dat is onrealistisch.

Het is dus niet mogelijk om exact te voorspellen hoe lang jouw specifieke kunstgras zal meegaan. Verschillende factoren beïnvloeden de levensduur, maar over het algemeen mag je ervan uitgaan dat goed onderhoud en de productie in Nederland ervoor zorgt dat het kunstgras van Tuin Ideaal vele jaren mooi blijft. Het biedt een duurzaam alternatief voor natuurlijk gras, met heel veel voordelen. Lees meer in de blog; “5 x de voordelen van kunstgras“.

Wat voor onderhoud heeft kunstgras nodig?

Kunstgras is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme en duurzame oplossing voor hun tuin. Of je nu geen groene vingers hebt of gewoonweg niet veel tijd wilt besteden aan het onderhouden van een grasperk, kunstgras kan de perfecte keuze zijn.

Het mooie van kunstgras is dat het niet hoeft te worden gemaaid, besproeid of bemest, waardoor je tijd en geld kunt besparen. Daarnaast blijft kunstgras altijd mooi groen, ongeacht het weer of de seizoenen. Dus geen zorgen meer over kale plekken, modderige grasvelden na regenbuien of bruine kleur in de winter!

Maar natuurlijk vraag je je af: hoe moet ik kunstgras onderhouden? Nou, maak je geen zorgen – het is eigenlijk heel eenvoudig! Om ervoor te zorgen dat jouw kunstgras er op zijn best uitziet en lang meegaat, zijn er slechts een paar stappen die je regelmatig moet volgen.

Ten eerste is het belangrijk om los vuil en bladeren regelmatig van het gras te verwijderen. Je kunt dit eenvoudig doen door met een bezem of hark over het oppervlak te gaan. Hiermee voorkom je dat vuil zich ophoopt en verstoring van de vezels veroorzaakt.

Daarnaast raden we aan om af en toe het gras op te borstelen met een harde bezem. Dit helpt bij het herstellen van de rechtopstaande positie van de vezels en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het infill materiaal.

Infill materiaal is een ander belangrijk aspect van kunstgras onderhoud. Het wordt gebruikt om het gras op zijn plaats te houden en stabiliteit te bieden. Kunstgras voor de tuin wordt voorzien van zand als infill materiaal. Met de jaren kan de infill minder worden. Het is dan mogelijk goed het gras goed intensief op te borstelen en infullzand aan te vullen.

Tot slot is het cruciaal om preventieve maatregelen te nemen tegen mos- en algengroei. Hoewel kunstgras grotendeels bestand is tegen deze soorten problemen, kunnen vochtige omstandigheden soms vatbaarheid creëren. Gelukkig zijn er speciale reinigingsmiddelen beschikbaar die deze groei tegengaan en het gras in topconditie houden.

Dus daar heb je het! Met deze simpele stappen kun je jouw kunstgras in optimale staat houden, zonder al te veel moeite of kosten. Geniet van een prachtig groene tuin, zonder gedoe met onderhoud!

Is kunstgras tegenwoordig net zo mooi als echt gras?

“In onze zoektocht naar het perfecte gazon staan we voor de vraag: echt gras of kunstgras? Deze keuze kan behoorlijk complex zijn, omdat beide opties verschillende voordelen en nadelen hebben. Echt gras biedt een natuurlijke uitstraling en geeft een gevoel van frisheid onder onze voeten. Aan de andere kant vergt het onderhoud van echt gras veel tijd en inspanning, met regelmatig maaien, bemesten en besproeien. Vaak leidt echt gras helaas tot een teleurstellend resultaat. Veel moeite is erin gestoken, maar na een hete zomer is er toch een dor en vergeeld gazon. Of bijvoorbeeld het zwembad heeft er  2 weken opgestaan en nu is het gras eronder vergeeld en het herstelt niet meer of heel langzaam.

Kunstgras daarentegen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het heeft vele voordelen, zoals het gemakkelijke onderhoud en de duurzaamheid. Bovendien ziet kunstgras er tegenwoordig nagenoeg net zo uit als echt gras, waardoor het moeilijk te onderscheiden is. Daarbij komt dat kunstgras geen water nodig heeft, altijd mooi groen blijft en bestand is tegen extreme weersomstandigheden.

Meer weten? Lees onze blog  “Echt gras of kunstgras”? 

info@tuinideaal-kunstgras.nl 0683707581 0683707581

 

Stalenbox

Vraag een gratis stalenbox aan!

logo tuinideaal kunsgras
winkelmand 0 (0) - 0,00
Bedrijfsgegevens:
Sweelinckstraat 16
7554TX Haaksbergen
icon-facebook icon-instagram
<