De meest aan ons gestelde vragen

Hieronder vind je de meest aan ons gestelde vragen over kunstgras aan Tuin-ideaal. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik kunstgras onderhouden?
Het grote voordeel van kunstgras is natuurlijk het onderhoudsvrije karakter. Met deze tips geniet je nog langer:

 • Laat bladeren niet weken lang op je kunstgras liggen, veeg of blaas het eraf om ervoor te zorgen dat het regenwater dorre bladeren niet tussen de grassprieten gaat zitten.
 • Borstel af en toe met een harde bezem het gras omhoog. Doe dit naar eigen inzicht qua timing en borstel tegen de richting van de grassprieten in. Hierdoor gaat je gras weer mooi omhoog staan en oogt het weer als nieuw.

Is kunstgras brandbaar?
Kunstgras brand niet maar smelt langzaam. Door gebruik te maken van invulzand/strooizand zorg je voor een flinke brandvertragende werking en kun je optimaal genieten van een veilige kunstgrasmat.

Is kunstgras duurzaam?
Landscaping kunstgras is duurzaam en kan zelfs redelijk intensief belast worden. Gebruik voor (zeer) intensief thuisgebruik (bijvoorbeeld kinderen of honden) instrooizand om genoeg stevigheid te bieden. Voor sport- en speltoepassingen adviseren wij Zacht Kunstgras. Dit is voor regelmatig een potje voetbal of bijvoorbeeld rond de trampoline perfect geschikt. 

Is kunstgras waterdoorlatend?
Ja, kunstgras is waterdoorlatend. Al onze kunstgrassen  zijn voorzien van kleine gaatjes in de rug. Water loopt daardoor makkelijk door het gras naar de ondergrond (c.a. 60 liter water per minuut per m2)

In een tuin wordt het water dan makkelijk in de bodem opgenomen. Op andere kunstgras ondergrond zoals bitumen, beton, tegels en hout kun je eventueel drainagematten gebruiken. Vaak liggen dakterras en balkons echter onder afschot waardoor het water van zichzelf al makkelijk afgevoerd kan worden.

Kan kunstgras op het balkon?
Ja, perfect zelfs! Kunstgras op je balkon geeft je huis binnen een handomdraai een mooie frisse uitstraling. Als de wind er veel op staat is het handig om het wel vast te plakken met dubbelzijdig tape of door er zware voorwerpen op te plaatsen.

Kan kunstgras op het dak?
Jazeker! Net als op een balkon zorg je direct voor een mooie nieuwe buitenruimte om heerlijk buiten te zitten. Zorg wel even dat het goed blijft liggen met sterke dubbelzijdige tape, lijm of kit.

Kan kunstgras op tegels gelegd worden?
Ja, het voordeel van kunstgras op tegels is dat het snel gebeurd is en dat de tegels vaak een natuurlijk drainerend effect hebben en water dus makkelijk wegloopt. Door het kunstgras zelf loopt water makkelijk weg (c.a. 60 liter per minuut).

Kan kunstgras tegen hondenurine?
Ja, en indien je een huisdier hebt, adviseren wij om af en toe het kunstgras te besproeien met water om urine makkelijk weg te laten lopen. Kleurverloop zou mogelijk op kunnen treden op enkele kunstgrassen. Door af en toe te sproeien voorkom je dit.

Kunstgras schoonmaken, hoe doe ik dat?
Kunstgras maak je eenvoudig schoon met water en door regelmatig troep, speelgoed en bladeren te verwijderen behoudt de mat zijn kwaliteit gedurende 10-15 jaar moeiteloos.

Let op: gebruik geen hogedrukspuit, de kracht van het water kan een gat veroorzaken.

Waar kan ik kunstgras kopen?
Kunstgras kun je eenvoudig bij ons online te bekijken en vervolgens te kopen. Onze handige rekentool rekent alles voor je uit en we garanderen een veilige online betaalomgeving.

Waar kan ik kunstgras leggen?
Kunstgras kun je bijna overal leggen. Veel mensen kiezen kunstgras voor de tuin omdat gras er slecht groeit of omdat ze geen zin in onderhoud hebben. Naast kunstgras in de tuin kun je kunstgras ook gebruiken voor

 • een balkon of dakterras
 • voor op een evenement
 • voor een sportveld (niet ons landscaping gras)
 • onder speeltoestellen
 • rondom een zwembad
 • op je boot
 • op de camping
 • in je huis
 • op je kantoor

Wat kost kunstgras?
Top kwaliteit kunstgras kun je bij ons al kopen vanaf € 27,95 per vierkante meter. Per vierkante meter komt er gemiddeld 7 – 10 euro bij als je alle accessoires aan zou schaffen (niet verplicht). Denk hierbij aan drukverdeeldoek, kunstgras pennen, tape en invulzand. Je bent al van alle materialen voorzien vanaf ongeveer 35 euro per vierkante meter.

Wat zijn de nadelen van kunstgras?
Als we een nadeel moeten noemen dan is het dat kunstgras in de aanschaf duurder is dan gewoon gras maar daartegenover staan vele voordelen zoals nooit meer maaien en onkruid wieden, altijd een mooi groen gazon en dat 10-15 jaar lang. Kunstgras kies je voor het eindeloze gemak dat het met zich meebrengt. Een ander nadeel is dat het warm wordt in de zon, dit is echter heel eenvoudig op te lossen, door te zorgen voor schaduw. Plaats bijvoorbeeld een zwenkbare parasol vervolgens blijft het aangenaam qua temperatuur.

Wat zijn de verzendkosten?
De kosten voor verzending binnen Nederland bedragen € 50,- voor bestellingen tot aan € 500,-. Boven de € 500,- is verzending gratis. Voor België geldt dat de verzendkosten altijd € 75,- zijn. Meer over verzending, de levertijd en verzendmethoden vind je op onze pagina over verzending en verzendkosten.

Wat zijn de voordelen van kunstgras?
Kies je voor kunstgras, dan geniet je direct van onder andere de volgende voordelen:

 • Onderhoudsvrij gras
 • Duurzaam (10-15 jaar) en milieuvriendelijk
 • Kleurvast en UV bestendig
 • Heerlijk zacht
 • Geen onkruid
 • Altijd een prachtige grasmat

Meer vragen?
Stuur ons een mail op info@tuinideaal-kunstgras.nl of whatsapp ons.

info@tuinideaal-kunstgras.nl 0683707581 0683707581

 

Stalenbox

Vraag een gratis stalenbox aan!

logo tuinideaal kunsgras
winkelmand 0 (0) - 0,00
Bedrijfsgegevens:
Sweelinckstraat 16
7554TX Haaksbergen
icon-facebook icon-instagram