Waar moet je op letten bij de aanschaf van kunstgras?

 
Als je op zoek bent naar kunstgras, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten om goede kwaliteit te herkennen. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de kwaliteit van kunstgras. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten en geven we advies over hoe je goede kwaliteit kunstgras kunt herkennen.

Geproduceerd in Nederland of EuropaEen belangrijk aspect van goede kwaliteit kunstgras is de productie ervan. Het is raadzaam om te kiezen voor kunstgras dat geproduceerd is in Nederland of Europa. Dit komt omdat deze regio’s bekend staan om hun hoge kwaliteitsnormen en strenge productieprocessen. Hierdoor ben je verzekerd van kunstgras van goede kwaliteit.

Europese garensDe kwaliteit van het garen dat gebruikt wordt in kunstgras speelt ook een grote rol. Kies bij voorkeur voor kunstgras met Europese garens. Deze garens worden gemaakt volgens strikte normen en bieden daarom een hoge kwaliteit en duurzaamheid. Europese garens zorgen ervoor dat het kunstgras er natuurlijk uitziet en aanvoelt.

Vezels met een versterkte vormNaast het type garen is het ook belangrijk om te letten op de vorm van de vezels. Kunstgras met vezels met een versterkte vorm heeft een betere veerkracht en een langere levensduur. Deze vezels behouden hun vorm en structuur, zelfs bij intensief gebruik. Daarnaast zorgen ze voor een realistische uitstraling van het kunstgras.

Goede poolverankeringPoolhechting verwijst naar de manier waarop de vezels aan de backing zijn bevestigd. Bij goede kwaliteit kunstgras is de poolhechting stevig en duurzaam. Dit zorgt ervoor dat de vezels niet loslaten, zelfs niet bij intensief gebruik of extreme weersomstandigheden. Let dus op de poolhechting bij het kiezen van kunstgras.

Een stevige backingEen stevige backing is essentieel voor de stabiliteit en duurzaamheid van het kunstgras. De backing is de mat waarop de garens zijn bevestigd, in combinatie met de afwerking. Dit is meestal latex. De combinatie van garens, backing en poolverankering zijn essentieel voor de kwaliteit van het kunstgras.

Hoge dTex van de garensDe dTex-waarde van het garen is een indicatie van de dikte en sterkte ervan. Hoe hoger de dTex-waarde, hoe sterker en duurzamer het kunstgras. Kunstgras met een hoge dTex-waarde heeft minder kans op slijtage en behoudt langer zijn oorspronkelijke kwaliteit.

Realistische kleurstellingOm het kunstgras er natuurlijk uit te laten zien, is het belangrijk dat de kleurstelling realistisch is. Kies daarom voor kunstgras met een natuurlijke groene kleur en eventueel een mosdraad in een bruine of beige kleur. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en maakt het kunstgras nauwelijks van echt te onderscheiden.

Non directional is de nieuwe generatie kunstgrasEen belangrijke ontwikkeling in kunstgras is non-directional kunstgras. Bij dit type kunstgras hebben de vezels geen specifieke richting, waardoor het kunstgras er altijd natuurlijk uitziet, ongeacht de looprichting. Non-directional kunstgras is de nieuwe generatie kunstgras en biedt een nog realistischere uitstraling.

Garengewicht per m2 (hoger is beter)Het garengewicht per vierkante meter is een indicatie van de dichtheid en kwaliteit van het kunstgras. Over het algemeen geldt: hoe hoger het garengewicht per m2, hoe beter de kwaliteit van het kunstgras. Een hoger garengewicht zorgt voor meer vezels per vierkante meter, wat resulteert in een voller en dichter kunstgrasoppervlak.

Met deze informatie ben je goed voorbereid om goede kwaliteit kunstgras te herkennen en de juiste keuze te maken voor jouw situatie. Let op bovengenoemde punten en geniet van een prachtig groen gazon, het hele jaar door! Alle kunstgras soorten van Tuin ideaal voldoen aan de genoemde kwaliteitskenmerken.

Lees meer over de 5 kunstgrassen van Tuin ideaal:

info@tuinideaal-kunstgras.nl 0683707581 0683707581

 

Stalenbox

Vraag een gratis stalenbox aan!

logo tuinideaal kunsgras
winkelmand 0 (0) - 0,00
Bedrijfsgegevens:
Sweelinckstraat 16
7554TX Haaksbergen
icon-facebook icon-instagram