Wat is realistisch kunstgras?

 

Het gebruik van kunstgras wordt steeds populairder in Nederland. Veel mensen zijn op zoek naar een alternatief voor natuurlijk gras dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook praktisch en onderhoudsvriendelijk is. Een term die vaak wordt gebruikt in de wereld van kunstgras is “realistisch kunstgras”. Maar wat houdt dit eigenlijk in?

Het verschil tussen gewoon kunstgras en realistisch kunstgras

Gewoon kunstgras is over het algemeen gemaakt van polypropyleen, een materiaal dat relatief stug en niet erg realistisch aanvoelt. Realistisch kunstgras daarentegen is gemaakt van polyethyleen, een materiaal dat veel zachter en natuurlijker aanvoelt. Dit maakt het kunstgras bijna niet van echt gras te onderscheiden.

Daarnaast speelt de vezellengte van het kunstgras een grote rol in het realisme. Hoe langer de vezels, hoe meer het kunstgras lijkt op natuurlijk gras. Realistisch kunstgras heeft doorgaans vezels met een lengte van 30 tot 50 millimeter.

De voordelen van realistisch kunstgras

Realistisch kunstgras biedt verschillende voordelen ten opzichte van gewoon kunstgras. Ten eerste zorgt het realisme van het gras ervoor dat uw tuin er altijd groen en verzorgd uitziet, ongeacht de seizoenen. Daarnaast voelt het kunstgras comfortabel aan, waardoor u er zonder problemen op kunt lopen, spelen of picknicken.

Een ander voordeel is het onderhoudsgemak. Realistisch kunstgras vereist minimaal onderhoud en hoeft niet te worden gemaaid, besproeid of bemest. Dit bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar ook geld op lange termijn.

Bovendien is realistisch kunstgras duurzaam en milieuvriendelijk. Het gaat jarenlang mee en hoeft niet regelmatig te worden vervangen. Daarnaast is het kunstgras vrij van schadelijke stoffen en veilig voor mens en dier.

De mogelijkheden van realistisch kunstgras

Realistisch kunstgras is verkrijgbaar in verschillende varianten en toepassingen. Zo kunt u kiezen voor kunstgras met een kortere vezellengte voor bijvoorbeeld een balkon of terras, terwijl een langere vezellengte meer geschikt is voor een tuin. Onze meest realistische kunstgrassoort heeft tot wel 8 verschillende kleuren. Dit komt omdat er 2 steken kroesgaren en 2 steken recht garen inzitten. De meeste kunstgrassoorten hebben 1 steek kroesgaren en 1 steek recht garen. Het is 50mm hoog en het garen is non directional, waardoor het alle kanten op gaat staan. Dit kunstgras is ons Mooiste kunstgras.

Eindeloos genieten van een groene en praktische tuin

Met realistisch kunstgras kunt u eindeloos genieten van een groene en praktische tuin. Het biedt u alle voordelen van natuurlijk gras, zonder het gedoe van onderhoud en de beperkingen van het Nederlandse klimaat.

Kies voor realistisch kunstgras en ervaar het gemak, de kwaliteit en het comfort van een groen gazon, het hele jaar door. Met Tuin ideaal bent u verzekerd van hoogwaardig kunstgras dat niet alleen mooi oogt, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk is. Ontdek de vele mogelijkheden en laat uw tuin tot leven komen met ons realistisch kunstgras.

info@tuinideaal-kunstgras.nl 0683707581 0683707581

 

Stalenbox

Vraag een gratis stalenbox aan!

logo tuinideaal kunsgras
winkelmand 0 (0) - 0,00
Bedrijfsgegevens:
Sweelinckstraat 16
7554TX Haaksbergen
icon-facebook icon-instagram