Kunstgras kopen? Tuin ideaal!

Zelf leggen is flink besparen

Bereken en bestel

Met de kunstgrascalculator heel eenvoudig het beste en mooiste kunstgras kopen.

De benodigde installatiematerialen worden automatisch berekend.

icon
Gratis verzending
icon
Eenvoudig bestellen
icon
Whatsapp service
icon
Webwinkelkeur lid

Online het beste en mooiste kunstgras kopen voor de tuin!

Ben je op zoek naar kunstgras dat er natuurlijk uitziet en aanvoelt? Dan ben je bij Tuin ideaal aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in non-directional kunstgras, wat betekent dat de garens in alle richtingen staan. Hierdoor is er geen sprake van een vleug, zoals bij klassiek kunstgras. Het resultaat? Waar je ook staat, het gras oogt altijd mooi en natuurlijk. Een perfect egale grasmat die niet van echt te onderscheiden is.

Benodigdheden automatisch berekend
Wanneer je een keuze voor het type kunstgras hebt gemaakt, kun je eenvoudig de benodigde oppervlakte invoeren. Onze handige calculator berekent vervolgens automatisch welke benodigdheden je nodig hebt, zoals drukverdeeldoek, pinnen en infillzand. Zo weet je precies wat je nodig hebt en wat het gaat kosten. Kunstgras kopen is zo heel eenvoudig.

Kunstgras kopen voor de tuin
kunstgras voor in de tuin 44

Bespaar tijd en geld
Naast het feit dat ons non-directional kunstgras er prachtig uitziet, kun je ook nog eens geld besparen. Door het kunstgras te kopen en vervolgens zelf te leggen, bespaar je namelijk op arbeidskosten. Dankzij onze duidelijke instructies en gebruiksvriendelijke materialen is het leggen een fluitje van een cent. Zo hou je tijd en geld over voor andere leuke dingen in de tuin.

Tuin ideaal: dé specialist in non-directional kunstgras
Hoogwaardig kunstgras kopen dat er natuurlijk uitziet en zacht aanvoelt? Bij Tuin ideaal ben je aan het juiste adres.
De non-directional eigenschap geeft je tuin altijd een prachtige uitstraling zonder dat het kunstmatig oogt.

Bestel hieronder direct het beste en mooiste kunstgras voor de tuin, of vraag de gratis stalenbox aan.

Mooiste Kunstgras kopen foto
vergrootglas 2 realistisch kunstgras kopen
Het Mooiste kunstgras voor de tuin
Prijs per m2: Oorspronkelijke prijs was: €52,95.Huidige prijs is: €43,95.
 • Fris lente groen
  info
 • 50mm! Weelderig gazon
  info
 • Non directional
  info
 • Super realistisch
  info
 • Pure luxe
  info
Bekijk product
Beste Kunstgras kopen foto
vergrootglas meest gekozen kunstgras kopen voor de tuin
Het beste kunstgras voor de tuin
Prijs per m2: Oorspronkelijke prijs was: €49,95.Huidige prijs is: €39,95.
 • 45mm! Super vol gazon
  info
 • Heerlijk zacht (100% PE)
  info
 • Beste kwaliteit
  info
 • Non directional
  info
 • zonder glans
  info
Bekijk product
Mooi Kunstgras kopen foto
vergrootglas meest natuurlijk kunstgras tuin kopen
Mooi kunstgras voor in de tuin
Prijs per m2: Oorspronkelijke prijs was: €46,75.Huidige prijs is: €37,95.
 • Fris lente groen
  info
 • Brede en smalle garens
  info
 • Glanst niet
  info
 • Meest natuurlijke uitstraling
  info
 • Non directional
  info
Bekijk product
Zacht Kunstgras kopen foto
vergrootglas 2 zacht kunstgras kopen voor de tuin
Zacht kunstgras voor de tuin
Prijs per m2: Oorspronkelijke prijs was: €42,95.Huidige prijs is: €36,95.
 • Zomer groen, 30mm
  info
 • Perfect voor sport en spel
  info
 • Heerlijk zacht (100%)
  info
 • Ideaal kunstgras voor kinderen
  info
 • Non Directional
  info
 • Zonder glans
  info
Bekijk product
Goedkoop Kunstgras kopen foto
vergrootglas 2 goedkoop kunstgras kopen voor de tuin
Goedkoop kunstgras voor de tuin
Prijs per m2: 27,95
 • Zomer groen, 30mm
  info
 • Geen glans
  info
 • Sterk C shape garen
  info
 • Super scherp geprijsd
  info
 • Non directional garen
  info
Bekijk product

Kunstgras kopen en zelf leggen

Bespaar flink, leg het gras zelf aan!

Waarom kunstgras kopen van Tuin ideaal?

Het kunstgras van Tuin ideaal is het mooiste van Nederland. De kunstgrassoorten die wij hebben samengesteld voldoen aan onze strenge eisen. Hierdoor ben je verzekerd van duurzaam en mooi kunstgras. Tuin ideaal kunstgras heeft diverse kenmerken en voordelen.

voordeel Nagenoeg niet te onderscheiden van echt gras.
Nagenoeg niet te onderscheiden van echt gras.
voordeel Garens in diverse tinten, breedtes en lengtes, voor het meest natuurlijk effect.
Garens in diverse tinten, breedtes en lengtes, voor het meest natuurlijk effect.
voordeel Het volledige assortiment is non directional. Hierbij gaan de garens alle kanten op staan.
Het volledige assortiment is non directional. Hierbij gaan de garens alle kanten op staan.
voordeel Super zacht. Je kunt heerlijk op het gras liggen of er met de blote voeten op lopen.
Super zacht. Je kunt heerlijk op het gras liggen of er met de blote voeten op lopen.
voordeel Onderhoud is nagenoeg niet nodig.
Onderhoud is nagenoeg niet nodig.
voordeel Kunstgras kopen kan bij ons heel eenvoudig online.
Kunstgras kopen kan bij ons heel eenvoudig online.

Eenvoudig kunstgras kopen

Je kunt via de calculator eenvoudig het beste en mooiste kunstgras kopen. De benodigde installatie materialen worden daarbij gecalculeerd op basis van de opgegeven oppervlakte.

Wij adviseren je vooraf stalen te bestellen, zodat je met eigen ogen het voor jou best passende product kunt kiezen. Onze specialisten voorzien je daarbij graag van advies. Je kunt eenvoudig via Whatsapp contact opnemen, of ons een e-mail sturen.

kunstgras kopen kunstgras voor de tuin

Veelgestelde vragen

Kun je kunstgras zelf leggen?

Zeker kan dat! Op kunstgras zelf leggen staat in een stappenplan uitgebreid beschreven hoe je eenvoudig zelf kunstgras kunt leggen. Hierbij worden de nodige tips gegeven.
Om het extra makkelijk te maken, wordt bij het bestellen van het kunstgras in de calculator weergegeven welke accessoires er allemaal nodig zijn.
Zelf leggen levert een flinke besparing op. Laten leggen kost al snel €35/m2.

Wordt kunstgras warm in de zon?

Een veelgehoord argument tegen kunstgras is, dat het warm wordt in de zon. Dit klopt. Echter is het wel zo, dat als er voor schaduw op het kunstgras wordt gezorgd, het niet meer heet aanvoelt.
Zorg dus voor wat schaduw op warme dagen, dan is kunstgras de perfecte keuze voor een altijd strak en groen gazon, waar heerlijk op gespeeld kan worden.

Hoe lang gaat kunstgras mee?

Kunstgras heeft over het algemeen een behoorlijk lange levensduur. Het kan jarenlang meegaan, zonder dat het zal verkleuren door zonlicht. Veel factoren spelen echter een rol bij de duurzaamheid en hoe lang je kunt genieten van je kunstgras.

Ten eerste is de kwaliteit van het kunstgras zelf van groot belang. Hoogwaardig kunstgras gaat doorgaans langer mee dan goedkoop geproduceerd gras. Het materiaal, de vezels en de backing kunnen allemaal invloed hebben op de duurzaamheid. Daarom is het belangrijk om te investeren in goede kwaliteit kunstgras. Het kunstgras van Tuin ideaal wordt geproduceerd in Nederland met hoogwaardige garens in een moderne fabriek, dit staat garant voor top kwaliteit.

Daarnaast speelt ook het gebruik en onderhoud van het kunstgazon een rol bij de levensduur ervan. Als je het gras intensief gebruikt, zoals bij veel sportactiviteiten, kan dit sneller slijtage veroorzaken. Regelmatig onderhoud, zoals borstelen of stofzuigen, kan helpen om vuil en andere verontreinigingen te verwijderen en zo de levensduur te verlengen.

Verder zijn weersomstandigheden ook van invloed op hoe lang kunstgras meegaat. Extreme hitte of vorst kan nadelige effecten hebben op kunstgras. Nederland heeft een prima klimaat voor kunstgras. Er is hier geen sprake van extreme langdurige koude of warme perioden. Het is dan ook niet voor niets dat er verschil in UV garantie door garenproducenten wordt gemaakt. De UV garantie is namelijk als volgt, 8 jaar ten noorden van en 5 jaar ten zuiden van Parijs. Waar wij niet achter staan zijn aanbieders die 25 jaar garantie geven. Dat is onrealistisch.

Het is dus niet mogelijk om exact te voorspellen hoe lang jouw specifieke kunstgras zal meegaan. Verschillende factoren beïnvloeden de levensduur, maar over het algemeen mag je ervan uitgaan dat goed onderhoud en de productie in Nederland ervoor zorgt dat het kunstgras van Tuin Ideaal vele jaren mooi blijft. Het biedt een duurzaam alternatief voor natuurlijk gras, met heel veel voordelen. Lees meer in de blog; “5 x de voordelen van kunstgras“.

Wat voor onderhoud heeft kunstgras nodig?

Kunstgras is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme en duurzame oplossing voor hun tuin. Of je nu geen groene vingers hebt of gewoonweg niet veel tijd wilt besteden aan het onderhouden van een grasperk, kunstgras kan de perfecte keuze zijn.

Het mooie van kunstgras is dat het niet hoeft te worden gemaaid, besproeid of bemest, waardoor je tijd en geld kunt besparen. Daarnaast blijft kunstgras altijd mooi groen, ongeacht het weer of de seizoenen. Dus geen zorgen meer over kale plekken, modderige grasvelden na regenbuien of bruine kleur in de winter!

Maar natuurlijk vraag je je af: hoe moet ik kunstgras onderhouden? Nou, maak je geen zorgen – het is eigenlijk heel eenvoudig! Om ervoor te zorgen dat jouw kunstgras er op zijn best uitziet en lang meegaat, zijn er slechts een paar stappen die je regelmatig moet volgen.

Ten eerste is het belangrijk om los vuil en bladeren regelmatig van het gras te verwijderen. Je kunt dit eenvoudig doen door met een bezem of hark over het oppervlak te gaan. Hiermee voorkom je dat vuil zich ophoopt en verstoring van de vezels veroorzaakt.

Daarnaast raden we aan om af en toe het gras op te borstelen met een harde bezem. Dit helpt bij het herstellen van de rechtopstaande positie van de vezels en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het infill materiaal.

Infill materiaal is een ander belangrijk aspect van kunstgras onderhoud. Het wordt gebruikt om het gras op zijn plaats te houden en stabiliteit te bieden. Kunstgras voor de tuin wordt voorzien van zand als infill materiaal. Met de jaren kan de infill minder worden. Het is dan mogelijk goed het gras goed intensief op te borstelen en infullzand aan te vullen.

Tot slot is het cruciaal om preventieve maatregelen te nemen tegen mos- en algengroei. Hoewel kunstgras grotendeels bestand is tegen deze soorten problemen, kunnen vochtige omstandigheden soms vatbaarheid creëren. Gelukkig zijn er speciale reinigingsmiddelen beschikbaar die deze groei tegengaan en het gras in topconditie houden.

Dus daar heb je het! Met deze simpele stappen kun je jouw kunstgras in optimale staat houden, zonder al te veel moeite of kosten. Geniet van een prachtig groene tuin, zonder gedoe met onderhoud!

Is kunstgras tegenwoordig net zo mooi als echt gras?

“In onze zoektocht naar het perfecte gazon staan we voor de vraag: echt gras of kunstgras? Deze keuze kan behoorlijk complex zijn, omdat beide opties verschillende voordelen en nadelen hebben. Echt gras biedt een natuurlijke uitstraling en geeft een gevoel van frisheid onder onze voeten. Aan de andere kant vergt het onderhoud van echt gras veel tijd en inspanning, met regelmatig maaien, bemesten en besproeien. Vaak leidt echt gras helaas tot een teleurstellend resultaat. Veel moeite is erin gestoken, maar na een hete zomer is er toch een dor en vergeeld gazon. Of bijvoorbeeld het zwembad heeft er  2 weken opgestaan en nu is het gras eronder vergeeld en het herstelt niet meer of heel langzaam.

Kunstgras daarentegen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het heeft vele voordelen, zoals het gemakkelijke onderhoud en de duurzaamheid. Bovendien ziet kunstgras er tegenwoordig nagenoeg net zo uit als echt gras, waardoor het moeilijk te onderscheiden is. Daarbij komt dat kunstgras geen water nodig heeft, altijd mooi groen blijft en bestand is tegen extreme weersomstandigheden.

Meer weten? Lees onze blog  “Echt gras of kunstgras”? 

Referenties

Tuin ideaal, optimaal genieten!

kunstgras online kopen 16kunstgras online kopen tuin 04mooiste kunstgras kopen aanbieding 1Kunstgras kopen tuin 3goedkoop kunstgras kopen aanbieding 2Mooi kunstgras kopen tuin foto 3mooiste kunstgras kopen tuin 10mooiste kunstgras kopen tuin 25

Tuin-ideaal, optimaal genieten!

Het beste en mooiste kunstgras kopen

Waarom kiezen voor kunstgras?

 
Onderhoudsvrij en altijd mooi groen
Kunstgras is een populaire keuze vanwege de vele voordelen die het biedt. Een van de meest bekende voordelen is dat het weinig onderhoud vereist en er het hele jaar door mooi groen uitziet. Dit betekent dat je geen tijd en energie hoeft te besteden aan maaien, bemesten of besproeien zoals bij natuurlijk gras. Naast het gemak van weinig onderhoud zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan het kiezen voor kunstgras:
 
Besparen van water
In een tijd waarin waterbesparing steeds belangrijker wordt, is kunstgras een duurzame keuze. Je hoeft je kunstgras niet te besproeien, wat resulteert in aanzienlijke waterbesparingen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
 
Geen last van allergieën
Voor mensen met allergieën kan natuurlijk gras voor veel ongemak zorgen. Maaien van gras kan pollen en andere allergenen vrijmaken, waardoor allergische reacties worden veroorzaakt. Met kunstgras kun je genieten van een mooie tuin zonder de zorgen over allergieën.
 
Kunstgras blijft mooi, zelfs onder een zwembad
Als je een zwembad op je gazon wilt plaatsen, is kunstgras de ideale oplossing. In tegenstelling tot natuurlijk gras, blijft dit mooi en groen onder het zwembad. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je gazon beschadigd raakt of bruine plekken krijgt.
 
Geen groene vlekken in kleding
We kennen allemaal de frustratie van groene grassporen op onze kleding na een potje voetballen of ravotten op het gazon. Met kunstgras behoort dit probleem tot het verleden. Kunstgras is altijd mooi groen en laat geen lelijke vlekken achter op je favoriete outfit.
 
Huisdieren zijn er dol op
Kunstgras is niet alleen geschikt voor mensen, maar ook voor huisdieren. Veel dieren genieten van het zachte en comfortabele oppervlak. Bovendien is kunstgras bestand tegen graven en andere speelse activiteiten van je huisdieren, waardoor je tuin er altijd netjes uitziet.
 
Aangenaam zacht aan de blote voeten
Een ander voordeel van kunstgras is een heerlijk zacht gevoel aan je voeten. In tegenstelling tot ruw natuurlijk gras, voelt het comfortabel en aangenaam aan. Of je nu op blote voeten loopt of met slippers, kunstgras zorgt voor een zachte en prettige ervaring.
 
Snel droog na regenbui
Natuurlijk gras kan modderig en drassig worden na een regenbui, waardoor het moeilijk begaanbaar wordt. Kunstgras daarentegen is snel weer droog en klaar voor gebruik. Je kunt dus blijven genieten van je tuin, zelfs na een flinke regenbui.
 
Onderhoudsvriendelijk en gewild
Een onderhoudsvriendelijke tuin is tegenwoordig zeer gewild. Het hebben van kunstgras betekent dat je geen tijd hoeft te besteden aan het maaien, trimmen of bemesten van je grasmat. Dit zorgt niet alleen voor minder werk, maar kan ook de waarde van je woning verhogen.
 
Genieten van je tuin
Met kunstgras kun je optimaal genieten van je tuin. In plaats van kostbare tijd te besteden aan het onderhouden van je gazon, kun je je concentreren op ontspanning en plezier. Of je nu wilt barbecueën met vrienden, spelen met je kinderen of gewoon ontspannen in de zon, kunstgras biedt je de perfecte omgeving om van je buitenruimte te genieten.
 
Conclusie
Kunstgras heeft vele voordelen die het aantrekkelijk maken als keuze voor je tuin. Weinig onderhoud, blijvend frisgroen en  extra voordelen zoals waterbesparing, allergievrijheid en comfort voor mens en dier. Daarnaast draagt kunstgras bij aan een onderhoudsvriendelijke tuin en laat het je optimaal genieten van je buitenruimte. Kies voor kunstgras en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.
info@tuinideaal-kunstgras.nl 0683707581 0683707581

 

Stalenbox

Vraag een gratis stalenbox aan!

logo tuinideaal kunsgras
winkelmand 0 (0) - 0,00
Bedrijfsgegevens:
Sweelinckstraat 16
7554TX Haaksbergen
icon-facebook icon-instagram
<